fbpx

ZRBIZNET izlazi iz okvira Banata

Prateći program važan element ovogodišnjeg ZRBIZNET-a. Posebna pažnja najmlađima

 

Pripreme za drugi ZRBIZNET koji će se održati od 20. do 22. septembra u punom su jeku. To ne čudi jer su organizatori ove godine rešili da pod sloganom „Pokreni se“ naprave manifestaciju koja će imati više sadržaja, dobiti međunarodni karakter i trasirati put za naredni, koji, opet, mora biti i bolji i drugačiji.

Pripreme su povod za razgovor sa Goranom Nešićem, predsednikom Upravnog odbora Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina. Unija je inicijator i jedan od organizatora ovogodišnjeg ZRBIZNET-a.

  • Ove godine odlučili smo da izađemo iz okvira srednjeg Banata, poučeni interesovanjem od prošle godine mnogih privrednika i preduzetnika iz drugih krajeva pa i zemalja. Ostvarili smo saradnju sa Temišvarom, Bihaćom, Osijekom, Celjem, Mađarskom privrednom komorom. Novi kontakti – nove teme. Ideja je i da pozovemo privrednike koji proizvode nešto što mi ovde ne proizvodimo. Na primer, pokušaćemo da dovedemo dva velika proizvođača opreme za male kraft pivare. Želimo da naš grad ostane prepoznatljiv po proizvodnji dobrog piva a da se 5 do 10 malih, kraft pivara takmiči na tržištu kvalitetom i ukusom, kaže Goran Nešić.

Osim izlagačkog dela koji se na sajamskim manifestacijama podrazumeva, važan element ovogodišnjeg ZRBIZNET-a je prateći program koji će biti drugačiji i moderniji nego što je to bio prošle godine.

  • Odlučili smo se za organizovanje panela na različite teme. Videli smo da klasična predavanja ne daju efekat kakav daje razgovor. Jedna od tema koju smo kandidovali jeste primena IT rešenja u poslovanju. Primena informacionih tehnologija je tema nad temama. Na panel razgovoru i na konkretnom primeru pokušaćemo da pokažemo kako je primena IT rešenja moguća i kod manjih privrednih subjekata i kako tehnologija štedi i vreme i zaposlene a donosi zaradu i zadovoljne mušterije.

Planiramo još jedan vrlo zanimljiv sadržaj : mini sajam nekretnina. Na jednom mestu ćemo okupiti sve one koji imaju veze sa prometom nekretnina. Tako će zaintresovani moći da saznaju šta se gradi, šta se prometuje, koje su cene, kakvi krediti, šta je potrebno od papira…

Ove godine posebnu ćemo pažnju pokloniti najmlađima. Zamislili smo otvorena vrata, da deca mogu da posete firme koje nešto proizvode. Među najmlađima su sigurno i budući preduzetnici. Organizovaćemo mini pijacu – neka najmlađi pokažu kako znaju i da budu proizvođači, trgovci, ekonomisti, kaže Nešić.

Ove godine organizatori ZRBIZNET-a, su Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina, Regionalna privredna komora, Opšte udruženje preduzetnika i Grad Zrenjanin.

Kao što smo okupili sva udruženja na teritoriji grada, želimo da okupimo i asocijacije i udruženja, klastere, sve organizacione oblike udruživanja preduzetnika iz Vojvodine. Da se okupimo, da na primerima dobre prakse vidimo šta nam je dalje činiti na poboljšanju privrednog ambijenta u kom svi

+381 (0) 63 893 26 83

023 533 730 | 10-14h
zrbiznet@gmail.com

Copyright 2018 © ZrBizNet | Izrada veb sajta Progressive Media