fbpx

Žensko preduzetništvo u Srbiji – izbor ili potreba?

Prema podacima iz 2018. godine, trećina preduzeća u Srbiji jesu “ženska preduzeća” odnosno, preduzeća u ženskom vlasništvu sa udelom od najmanje 50%, što je prosek i u zemljama Evropske unije.

Bisnode analizom utvrđeno je da su preduzeća na čijem su čelu žene u značajnoj meri efikasnija, profitabilnija i stabilnija. Uprkos svemu navedenom, zabrinjavaju činjenice da se godišnje oko 10% žena povuče iz preduzetničkih voda, kao i da je više od 60% preduzetnica pokrenulo sopstveni biznis zato što nisu uspelave da nađu drugi posao.

Kao najveće izazove sa kojima se susreću, poslovne žene uglavnom izdvajaju tradicionalne rodne uloge u društvu, nejednakost žena i muškaraca, izvore finansiranja pri osnivanju biznisa, ali i slabo umrežavanje žena u biznisu.

Sajam privrede ZRBIZNET, koji će se održati od 19. do 21. septembra 2019. u hali “Medison” i Karađorđevom parku, prilika je da se ukaže na značaj ženskog preduzetništva i umrežavanja žena promocijom pozitivnih primera iz našeg okruženja. Na glavnoj bini u “Medisonu” svi zainteresovani biće upoznati sa merama podsticaja ženskog preduzetništva, problemima sa kojima se susreću preduzetnice i iskustvima žena koje nas inspirišu. Poseban program osmišljen je za štand za žensko preduzetništvo gde će se predstaviti članice Sekcije žena preduzetnica pri Uniji poslodavaca Zrenjanina.

+381 (0) 63 893 26 83

023 533 730 | 10-14h
zrbiznet@gmail.com

Copyright 2018 © ZrBizNet | Izrada veb sajta Progressive Media